V dramatickém utkání úspěšnější zlínští junioři

V osmém kole NOEN extraligy juniorů se Berani utkali s kladenskými Rytíři. Domácí měli skvělý nástup do utkání a po první třetině vedli 3:0. V dalším průběhu utkání hosté snížili a třicet vteřin před koncem zápasu přidali branku na 3:2. Srovnat hosté už nedokázali a tři body do tabulky si připsali za vítězství 3:2 junioři Zlína.
8.kolo, so 29.9.2012
Zlín
Kladno
3:2
(3:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Kundera (Kovařík), 10. Jurík (Sedláček, Strojil), 13. Hrazdíra (Al-Muaqet) – 23. Janeček (Slánský, Pípal), 60. Doudera (Véber, Šilhavý). Rozhodčí: Humpolíček – Dřínovský, Čech. Vyloučení: 5:7, navíc Janeba 10 min. OT a Jurík (oba ZLN) 5 min. + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Rozum – Janota, Talán, Buchta, Urbanec, Strojil, Zbořil, Macharáček – Janeba, Sedláček, Jurík, Kundera, Kovařík, Popelka, Míka, Doležálek, Matula, Al-Muaqet, Hrazdíra, Haloda, Kratochvíl.

Mastík – Bunda, David, Doudera, Rajter, Tomáš, Vodák – Slánský, Šilhavý, Znamenáček, Kobes, Habrdla, Véber, Novák, Janeček, Fiala, Pípal, Král.

Utkání začalo opatrně z obou stran a týmy se spíše oťukávaly. V páté minutě šli domácí do vedení, Tadeáš Kundera přesnou střelou k tyči překonal Mastíka – 1:0. O minutu později měl obrovskou příležitost na srovnání Král, ale ten nedokázal prostřelit Rozuma v domácí brance. Následně si hosté vybojovali přesilovou hru po faulu Juríka. Vytvořili si velký tlak, ale nikdo nedokázal srovnat a při Rozumovi navíc stálo i štěstí, když Vodák trefil tyč.

V desáté minutě to bylo již 2:0, když zvýšil David Jurík. Skvělou první třetinu Beranů pak ještě vylepšil David Hrazdíra, když s Kratochvílem ujížděl v situaci dva na jednoho, ale volil raději střelu a ta skončila přesně v horním rohu branky – 3:0. Hosté mohli v závěru alespoň snížit, ale Veber trefil jen tyč.

Druhá třetina začala šancí Popelky, kterého vychytal Mastík. Poté mělo šanci i Kladno a Petr Janeček snížil skóre na 3:1. Dále se spíše vylučovalo. David Jurík obdržel za faul kolenem pětiminutový trest a musel zamířit do šatny. Hosté ale šanci pětiminutové přesilové hry nevyužili, jelikož se provinili hrou v šesti a Král o tři vteřiny později fauloval vysokou holí. Přesilovku čtyři na tři měli domácí, kteří si vytvořili tlak, ale nikdo Mastíka překonat nedokázal.

Poslední část utkání začala opět vyloučením a Kladenští si vytvořili velký tlak, nejprve Rozum musel řešit velký závar a poté vytáhl skvělý zákrok. Přesilovku si zahráli i domácí a dokonce dvojnásobnou, ale zůstala nevyužita.

Závěr utkání byl pro domácí dramatický, protože si Rytíři vytvořili obrovský tlak a navíc fauloval Strojil. Hosté si vzali oddechový čas, odvolali brankáře a zkoušeli to v šesti. Jejich obrovský nápor využil půl minuty před koncem Milan Doudera, který pálil přesně k tyči a Rozum neměl šanci – 3:2. Srovnat se Kladenským již nepovedlo a tři body za vítězství si připsali Berani.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): Přijeli jsme sem v oslabené sestavě. Dostali jsme rychlé a laciné góly a pak jsme to doháněli celý zápas. Nakonec jsme to dohráli ve čtrnácti hráčích, takže je nás teď vážně málo. Kluci ale pro to udělali všechno.